Jysk Fynske Medier

Jysk Fynske Medier styrker video-indsatsen med central enhed i Horsens

3. december 2020


Første kvartal af 2021 byder på oprettelsen af en ny specialenhed af journalister/live-værter i Jyske Fynske Mediers Livecenter i Horsens som del af et stort udviklingsprojekt med fokus på at gøre levende billeder og især live-video til en vigtig del af de 14 nyhedssider i JFM.

Levende billeder skal være en mere integreret del af de 14 nyhedssites i Jysk Fynske Medier. Derfor ansætter Danmarks næststørste private mediekoncern i det nye år tre journalister/live-værter, der får hjemme i en nyoprettet redaktion kaldet JFM Video Hub i Horsens.

Videohubben bliver et omdrejningspunkt for videosatsningen og skal hjælpe journalisterne ude på redaktionerne med at levere især live-video til læserne ved breaking, større arrangementer og måske på sigt sport.

  • Ingen andre medier er så tæt på læserne i vores dækningsområder som os, og vi ved fra besøg hos de større lokalmedier i Norge, Sverige og Tyskland at især live-video grebet rigtig an er et vigtigt journalistisk værktøj til både at fange og fastholde de lokale læsere samt skaffe nye abonnenter, siger digital chefredaktør i Jysk Fynske Medier, Jørn Broch.

Jysk Fynske Medier har allerede en del erfaring med live-videodækning fra sidste kommunalvalg, breaking, pressemøder og senest et opsigtsvækkende læsermøde med statsminister Mette Frederiksen. Men video er på mange redaktioner ikke blevet en fast del af værktøjskassen, da det kræver meget tid at producere og stort fokus på, at teknikken fungerer.

Opbygningen af Livecentret i Horsens, hvor alle koncernens nyhedssider styres fra, har vist, at en central-styring kan give journalisterne mere tid lokalt til at fokusere på deres kerneopgave: nemlig den lokale dækning frem for teknik. Nu skal det samme ske med video.

  • Målet med JFM Video Hub er at gøre opgaven med at sende live fra de mange lokalområder, vi dækker, så nem som mulig for vores journalister med meget få tekniske fejl. De skal fokusere på at reportere, mens vi fra Horsens sørger for teknikken og grafikken. På den måde skal vi give både vores journalister og ikke mindst læserne en god og professionel oplevelse, siger redaktør for JFM Video Hub Silas Bang.

Forventningen er, at JFM Video Hub kan være flyveklar i løbet af marts 2020.  

Yderligere spørgsmål kan stilles til:
Digital chefredaktør Jørn Broch på 79 12 45 04 og jbr@jfmedier.dk
Redaktør for JFM Video Hub, Silas Bang, på 76 41 89 84 og siba@jfmedier.dk

vidste du at

STEP er Jysk Fynske Mediers reklame- og kommunikationsbureau med kontorer i Odense og Holstebro 

vidste du at

... avisen Danmark har 467.000 ugentlige læsere og er dermed ét landets mest læste dagblade

vidste du at

… at vi har 1,365 mio ugentlige brugere af digitale platforme (websites)