Jysk Fynske Medier

Dronerne er lettet: Jysk Fynske Mediers land set fra oven

30. maj 2019


I 2015 fik de første syv fotografer i Jysk Fynske Medier et certifikat til at flyve med droner. Det er nu muligt at se fotos og video i himmelperspektiv.

Ingen fotograf uden drone

I dag har de fleste fotografer en drone, og en del af dem har uddannet sig yderligere, så de også må flyve i mørke. Investeringerne i kurser og droner er godt givet ud. Nu kan vi give læserne af vores dagblade og nyhedssites fotos og videoer, der fortæller historier på en måde, vi ellers ikke kunne gøre.

Som Århus Stiftstidendes Axel Schütt siger: ”Dronen er fantastisk til at give læserne både oplevelser, men bestemt også overblik og forståelse. Jeg kan næsten ikke få armene ned, siden dronen kom ind i mit liv i 2016”. Nedenfor er et af hans mange dronefotos taget fra søsiden af et omstridt kunstværk i Mindeparken i Aarhus.

Michael Bager var i 2014, med til at sætte gang i droneprojektet, der siden har udviklet sig i Jysk Fynske Medier. Han fortæller, at dronerne stort set har afløst de traditionelle fotoflyvninger. ”Dronens fotografiske alsidighed har udviklet sig i takt med, at vi begynder at se flere muligheder i dem. I starten rakte fantasien kun til at lave oversigtsbilleder fra luften - nu bruges de til dynamiske videooptagelser, portrætter og skæve undringsbilleder. Og vi har ikke set enden på, hvad vi kan bruge droner til”, siger Michael Bager.

Overblik og lækkerhed

Jacob Schultz fra JydskeVestkystens Haderslev-redaktion bruger dronen til at skabe oversigtsbilleder og dokumentation til print og web. ”Men den er endnu mere egnet til videooptagelser, som både giver overblik og lækkerhed med filmiske kameragange til historierne.” Se videoen her.

”Nogle gange er dronematerialet nok til at stå alene uden lyd eller andre klip, fordi synsvinklen i sig selv er fantastisk”. Se en anden video her.

Dronebillederne kan også blive en integreret del af et avislayout som herunder, hvor Morten Pape fra Horsens Folkeblad viser Sundparken fra oven, mens Michael Bager med sit dronefoto skaber mulighed for at lave en infografik om Facebooks store byggeplads i Odense.

Dronen er et ekstra objektiv i fototasken

Morten Stricker fra Dagbladet Holstebro ser det som en faglig nødvendighed i det 20. århundrede, at fotojournalister også kan betjene en drone: ”Processen med den nye motorvej til Holstebro er et godt eksempel på, at vi viser læserne, hvordan den færdige motorvej ser ud i landskabet men også i nyhedshistorier om de udfoldninger, det gav for de borgere, hvis veje blev spærret af den nye motorvej. Det havde ikke været muligt at vise på samme måde uden en drone”, siger Morten Stricker.

vidste du at

STEP er Jysk Fynske Mediers reklame- og kommunikationsbureau med kontorer i Odense og Holstebro 

vidste du at

... avisen Danmark har 467.000 ugentlige læsere og er dermed ét landets mest læste dagblade

vidste du at

... Jysk Fynske Medier tager aktiv del i lokale kultur- og idrætsforeninger