Jysk Fynske Medier

Fynske Medier


Fynske Medier er i dag en del af Danmarks andenstørste mediekoncern, Jysk Fynske Medier, JF Medier, som er resultatet af en sammenlægning af de tre mediehuse Fynske Medier, Jyske Medier og Syddanske Medier. Fusionen blev en realitet i slutningen af 2014, men hverken læsere eller annoncører har formentlig bemærket den store forskel. For alle dagblade, ugeaviser og websites vil bestå som hidtil med de samme lokalredaktioner og medarbejdere.

Sammenlægningen er sket for at give hver af de tre mediehuse den styrke og handlekraft, som en stor koncern nyder godt af. For eksempel kan vi sammen spare cirka 40 millioner kroner på trykkeri, distribution, salg og it. Det er funktioner, som vores læsere og annoncører aldrig kommer i kontakt med, og som vi uden videre kan slå os sammen om uden at forringe mediernes kvalitet. Tværtimod. For JF Medier vil netop investere de mange sparede millioner i udvikling af de eksisterende medier. Det ligger nemlig i JF Mediers erklærede mission at udvikle og styrke lokale og regionale medier i de fusionerende mediehuses udgivelsesområder på Fyn, i Øst-, Syd- og Sønderjylland.

Ikke mindst vil JF Medier lægge mange ressourcer i den digitale udvikling, hvor det store slag om mediebrugerne kommer til at stå. Fynske Medier har således fået tre gange så store muskler at spille med i dag i forhold til tidligere, og resultatet vil i høj grad komme læsere af de lokale fynske netnyheder til gode. På én og samme tid skal de lokale og regionale nyheder styrkes, og vores nye mediekoncern skal ligge allerforrest i feltet med hensyn til udvikling af nye og eksisterende digitale produkter.

I fusionen indgår alle Fynske Mediers dagblade, ugeaviser, digitale medier og øvrige aktiviteter. Det samme har de øvrige to mediehuse i fusionen, og JF Medier er dermed et stærkt medieselskab solidt forankret i provinsen. JF Medier består af seks dagblade, 47 ugeaviser, en række nyhedssites og andre digitale brands.

Herudover fortsætter en række virksomheder med relation til medieproduktion deres arbejde i den nye koncern. Eksempelvis reklamebureau, webbureau, distributionsselskaber og filmselskaber. Dagbladene i JF Medier er Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, JydskeVestkysten, Vejle Amts Folkeblad, Horsens Folkeblad og Fredericia Dagblad.
vidste du at

... JFM tager aktiv del i lokale kultur- og idrætsforeninger

vidste du at

... avisen Danmark har 451.000 ugentlige læsere og er dermed ét landets mest læste dagblade

vidste du at

… at vi har 1,445 mio ugentlige brugere af digitale platforme (websites)